• Vipsu@lemmy.world
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    2 months ago

    Nämä ylen perustelut tälle kirjautumispakolle ovat olleet kyllä niin kierteleviä “ei vastauksia” kuin olla ja voi. Käytännössä kaikki vastaukset ovat vastaneet kysymykseen “mitä hyötyä kirjautumisesta on” eikä suinkaan kysymykseen “miksi kirjautuminen on yhtäkkiä pakollista”

    Esimerkki: Yle-sovellukseen ja Areenan tv-sovellukseen täytyy jatkossa kirjautua: katso tästä ohjeet

    Miksi Ylen digitaaliset palvelut edellyttävät kirjautumista?:
    Kirjautuminen tekee Ylen digitaalisista palveluista entistä henkilökohtaisempia. Kirjautumisen avulla Yle saa ymmärrystä siitä, millaista sisältöä yleisö arvostaa. Jatkossa suomalaiset saavat halutessaan sisältöjä esimerkiksi kielen, sijainnin ja omien mieltymysten perusteella.

    Suuret uutistapahtumat ja tärkeimmät uutiset Yle näyttää jatkossakin kaikille. Yle-sovelluksen käyttäjä voi lisäksi valita myös itse uutisaiheita, joita haluaa erityisesti kuluttaa ja tilata niistä ilmoitukset omaan kännykkäänsä.

    Linkatussakin artikkelissa perustelu:

    Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen perusteli muutosta Turun Sanomille sillä, että verovaroin tuotettu palvelu on vastuussa siitä, että kaikki saavat sisältöä.

    Tämäkään ei oikeastaan perustelle yhtään mitään, sillä kirjautumispakko ei millään tapaa takaa että kaikka saavat sisältöä vaan pikemminkin päinvastoin ne jolla ei tunnusta eivät pääse enää sisältöön käsiksi haluamallaan tavalla.

    Tämä on jotenkin niin salailevaa Yleltä, että suorastaan ihmetyttää. Toivottavasti tutkivat tämän perinpohjin ja kertovat meille veronmaksajille minkä takia tämä kirjautumispakko on nyt oikeasti lisätty. Ymmärtäisin hyvin jos tässä olisi syynä joku laki- tai sopimussäänteinen juttu jonka vuoksi tämä muutos pitää tehdä, mutta nämä nykyiset vastaukset ovat kaikkea muuta kuin läpinäkyviä.

    Jos halutaan kerätä jotain dataa tekoälylle tai jotain muuta likaista niin sopisi tästäkin olevan paljon avoimempi.