Jaa huomenna onki sitten kallista :) Ei tarvitse pitää mitään turhaa päällä talossa

  • IsoKiero@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    5
    ·
    6 months ago

    Sääennuste sanoo että huominen ollaan koko päivä -30 kelissä. Ei näin sähkölämmitteisessä mökissä ihan hirveästi hymyilytä. Eilen kulutus ei ole laskenut missään kohtaa alle 4kW vaikka lämmöt on niin pienellä että vesijohtojen jäätyminen on ihan konkreettinen riski, kertaalleen on pitänyt jo sulatellakin. Sen verran vielä kiristin, että tallin lämmitys vaihtui ILPistä öljylle kun se on nyt paljonkin halvempaa, mutta ei taida minimikulutus silti mennä ainakaan kovin paljon alle 3kW kun talon märkätilat on sähköisellä lattialämmityksellä ja sinne ei oikein saa leivinuunin tai lämpöpumpun tehoja siirrettyä.

    Ja jos tätä vielä kovin pitkään jatkuu niin ei se jossain kohtaa auta kuin pistää lämpöjä päälle, alkaa vanhan talon nurkissa olla jo sen verran kylmää että kohta kasvaa jääpuikkoja seinillä.

    • Uncle@sopuli.xyzOP
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      6 months ago

      Kyllähän tuo huominen kirpaisee, mutta ensi viikolla toivottavasti halvempaa ja alkaa tuulemaankin. Tsemiä sinne mökkiin ettei ala paikat jäätymään!

      Osaatko heittää muuten paljon halvemmaksi öljy tulee vrt. ILP per kWh?

      • IsoKiero@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        6 months ago

        Jaa, olisi ehkä pitänyt tarkentaa jo aloituksessa että ‘öljy’ tässäkohtaa on moottoripolttoöljyä. Jo viimetalven hirmuhintoja odotellessa viritin tallin seinään ilmawebaston asiaankuuluvilla läpivienneillä ym. Tuo 2kW malli on vähän pieni lämmitettäviin kuutioihin nähden, mutta sillä tulee kWh hinnaksi n. 20snt, joskin hinta heiluu paljon sen mukaan mitä mittarissa sattuu kulloinkin olemaan.

        E: Mökissä tuli mitottua infrapunamittarilla nurkkia ja “peränurkassa” oli lattiatasossa mukava 6 astetta, nurkista oikein tähtäämällä löytyi nollaakin.

        • Critical_Insight@feddit.uk
          link
          fedilink
          suomi
          arrow-up
          2
          ·
          edit-2
          6 months ago

          Mistä otat siihen virran? Itsekkin noita katsellut, kun alle 200€ saisi valmiin paketin, mutta suurin kysymysmerkki on tuo 12V ja 5A virrankulutus. Jonkun virtalähteenhän sille joutuu hommaamaan.

          • IsoKiero@sopuli.xyz
            link
            fedilink
            suomi
            arrow-up
            2
            ·
            6 months ago

            Vanhasta PC:n virtalähteestä. Piti kokeilla muutamaa eri yksilöä että löytyi sellainen joka ei kyykkää puhaltimen käynnistyskuorman kanssa, mutta kun sopiva yksilö löytyi niin sen puolesta ei ole ollut mitään ongelmia. Pitäisi vaan joku kaunis päivä jaksaa vielä hipistellä tuo asennus loppuun, nyt virtalähde vaan lojuu lattialla.

            Ja saahan noita 12V 5A virtalähteitä ihan erikseenkin, mutta noita pc-virtalähteitä on nurkissa sen verran että yhden pystyi uhraamaan tuohon käyttöön.

  • DKKHGGGj@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    6 months ago

    Meinasin yöllä lämmittää laattaa niin etten tarvitse edes lämpöpumppuja päivällä. Laitan ehkä ilmanvaihdonkin pois, mut koko päivä on sille vähän pitkä aika voi mennä turhaan kosteutta rakenteisiin

    Hiukan harmittaa ettei autosta saa jatettua sähköä verkkoon, voisi käydä kaupalla lataamassa ja netota hyvin. Muutenkin pitäis naapurin kanssa sopia, että toinen ottaa pörssisopimuksen ja toinen kiinteähintaisen, käytettäis sit aina siitä mittarista josta halvemmalla sais.

    Edellisestä täysin riippumatta ennustan ettei monenlaisiin kiinteistöihin kohta saa kuin pörssisähködiilejä.

    • Uncle@sopuli.xyzOP
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      3
      ·
      6 months ago

      Saako jossain vaiheessa lukea lehdestä kuinka innovatiivisen ratkaisun naapurit ovat löytäneet sähkön hinnan alentamiselle? :D

  • Critical_Insight@feddit.uk
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    6 months ago

    Se on vissii laitettava kynttilöitä päälle sitte oikein urakalla. Nyt jo ei mökki lämpene yli 18 asteen ilmalämpöpumpulla ja yhdellä sähköpatterilla. Näinköhän melkein kannattaisi yöksi pistää lisälämpöä, että saisi vähän puskuria huomiselle… Noh… Tähän asti olikin päästy melko helpolla