Olkiluoto 3 -laitosyksikkö (OL3) irrotetaan sähköntuotannosta lauantaina 2. maaliskuuta huoltoseisokkia varten. Sen arvioidaan kestävän noin 37 vuorokautta.

Yhteensä erilaisia töitä on OL3:n huoltoon suunniteltu noin 1 900 pitäen sisällään noin 6 500 työvaihetta. Vertailun vuoksi esimerkiksi OL2:n vuosihuolto pitää sisällään noin 550 työtä, joissa on yhteensä 1200 työvaihetta.

OL3:n osalta vuosihuollon merkittävimmät työt ovat polttoaineen vaihdon lisäksi suojausjärjestelmän ennakkohuoltotyöt, automaatiojärjestelmiin tehtävät ohjelmistopäivitykset, suojarakennuksen eristysventtiilien tiiveyskokeet sekä paineistimen varoventtiilien huollot.

Olkiluoto 2:n (OL2) polttoaineenvaihtoseisokki alkaa 28. huhtikuuta ja kestää noin 11 vuorokautta. Viimeisenä laitosyksiköistä vuorossa on Olkiluoto 1 (OL1), jonka huoltoseisokki alkaa 12. toukokuuta ja kestää noin 16 vuorokautta. Kaikkien vuosihuoltojen pitäisi olla valmiita 28. toukokuuta.

  • IsoKiero@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    8
    ·
    4 个月前

    Jossain jutussa jo aikaisemmin oli noista ajoituksista puhetta, en vaan muista että missä mediassa. Se on vähän isompi sirkus sopia noita katkoja, kun huollot pitää sovittaa mm. ruotsalaisten kanssa yksiin, että ei ole kummallakin puolella rajaa kaikki myllyt yhtäaikaa kylmänä ja vaikutukset ulottuu pahimmillaan pitkälle eurooppaan asti. Kelit ei onneksi näytä kovin pahalta ainakaan välittömässä lähitulevaisuudessa, mutta vielähän tuo ehtii ihan pakkastakin tekemään tulevan kuukauden mittaan.