Muutos koskee siis antennin/kaapelin kautta vastaanotettavaa “perinteistä” tv-lähetystä ja varmaankin myös SD-laatuista suoratoistoa DNA TV, Elisa Viihde ja muissa palveluissa.

Käytännössä aika harvalla taitaa enää olla laitetta, joka kykenisi nykyisiäkään digisignaaleja vastaanottamaan ilman HD-valmiutta, mutta kaitpa maasta vielä kourallinen löytyy putkitelkkareita joissa on digiboksi perässä scart-liittimellä varustettuna.

  • Hamartiogonic@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    7
    ·
    3 个月前

    Niin mutta kuka oikeasti jaksaa kattoa telkkaria kun nettikin on olemassa? Mun HD-telkkari on ollut HTPC:n näyttönä jo vaikka kuinka monta vuotta, antennin piuhaa en oo siihen laitteeseen kytkeny kertaakaan.

    Satunnaisesti sukulaisten luona käydessä kokeilen kattoa telkkaria, mutta sieltä tulee pääasiassa mainoksia, joiden välissä on huonoja ohjelmia. En tajuu ketä varten telkkari on olemassa.

    • Classy Hatter@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      7
      ·
      3 个月前

      En tajuu ketä varten telkkari on olemassa.

      Vanhempia ihmisiä varten, jotka ovat juurtuneet vanhoihin laitteisiin. Kai tiesit, että jotkut ihmiset käyttää Internetin sijaan teksti-tv:tä?

    • MentalEdge@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      5
      ·
      3 个月前

      Isoäiti osaa juuri ja juuri katsoa tabletilla areenaa, mutta telkkari on kyllä joka päivä käytössä.

      Kannattaa muistaa että vaikka mainoksia riittää, Ylen kanavat ainakin eivät niitä tarvitse lähettää, ja nämä ihmiset osaavat käyttää TV-kalenteria löytääkseen sisältöä josta pitävät.

    • QuentinCallaghan@sopuli.xyzM
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      3 个月前

      Lapsiperheiden ja keski-ikäisiä vanhempien kohdalla perinteinen lineaarinen TV varmasti pitää pintansa. TV:tä katsoin aktiivisesti viimeksi kun asuin porukoilla, sen jälkeen netti on hyvin pitkälti ajanut saman asian.