Muutos koskee siis antennin/kaapelin kautta vastaanotettavaa “perinteistä” tv-lähetystä ja varmaankin myös SD-laatuista suoratoistoa DNA TV, Elisa Viihde ja muissa palveluissa.

Käytännössä aika harvalla taitaa enää olla laitetta, joka kykenisi nykyisiäkään digisignaaleja vastaanottamaan ilman HD-valmiutta, mutta kaitpa maasta vielä kourallinen löytyy putkitelkkareita joissa on digiboksi perässä scart-liittimellä varustettuna.

  • Classy Hatter@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    3 months ago

    Käytännössä aika harvalla taitaa enää olla laitetta, joka kykenisi nykyisiäkään digisignaaleja vastaanottamaan ilman HD-valmiutta

    Kyllähän noita laitteita varmasti on monella. TV:n resoluutio voi olla 1080p, mutta jos se on niin vanha, ettei HD-valmista DVB-protokollaa oltu vielä keksitty sen vekottimen valmistamiseen mennessä, niin joudut ostamaan uuden virittimen. Eli, joko uuden TV:n tai digiboksin.

    • IsoKiero@sopuli.xyzOP
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      4
      ·
      3 months ago

      DVB-T2 lähetykset on wikipediasta pikaisesti haettuna alkaneet Suomessa 2011. Vanhemman protokollan töllöjä on tietysti ollut myynnissä jonkin verran tuon jälkeenkin, mutta eiköhän alle 10 vuotiaissa töllöissä tuki jo ole mukana. Yli 10 vuotiaita ruutuja varmasti vielä löytyy, mutta en kyllä osaa arvella että miten paljon.